We hebben allemaal liefde en verbinding nodig

De feestdagen van 2020 zien er voor ons allemaal anders uit dan voorgaande jaren. Denk je ook niet?

Bij elkaar zijn kan alleen nog in klein gezelschap thuis of met iemand voor een wandeling buiten de deur. Het betekent ook dat we meer tijd kunnen doorbrengen met onze geliefden thuis. Meer aandacht voor elkaar en het samen gezellig maken. We zullen creatief moeten zijn als we elkaar in groter gezelschap willen zien en spreken, zonder dat we fysiek bij elkaar kunnen zijn. Laten we dat vooral ook doen.

Een ding is namelijk duidelijk: we hebben liefde en verbinding nodig!

Iedereen heeft het nodig om zich verbonden te voelen met zichzelf, andere mensen of iets zoals een ideaal of identiteit. Daarom is contact met familie, vrienden en collega’s ook zo belangrijk. Ons verbonden en geliefd voelen is een basisbehoefte om te kunnen overleven.

De behoefte aan liefde en verbinding is dit jaar meer voelbaar dan ooit.

We worden allemaal terug geworpen op onszelf en de mensen om ons heen. Dat kan tijdens de feestdagen extra lastig zijn voor degenen die alleen zijn, een dierbare zijn verloren of een relatie hebben verbroken. Zij kunnen zich deze dagen eenzaam voelen.

Zullen we ervoor zorgen dat niemand eenzaam is met de feestdagen?

Nodig iemand uit bij jou thuis voor een hapje en een drankje. Of ga samen wandelen. En als je zelf alleen bent, zoek gezelschap op als je je eenzaam voelt. Het is niet raar en je bent niet de enige, zeker niet in deze tijd.

Ik weet hoe het is om alleen te zijn. En ik weet hoe het is om je eenzaam te voelen.

Een aantal jaar geleden heb ik mij enorm eenzaam gevoeld tijdens de feestdagen. Ik had net een relatie verbroken en mijn dochter was tijdens de feestdagen voor het eerst niet bij mij. Ik voelde een enorme leegte. Vreselijk als ik eraan terug denk. Gelukkig had ik lieve vrienden en familie om me heen. Ze zorgden ervoor dat ik niet alleen was. Hun liefde en aandacht hebben mij dat jaar door de feestdagen heen gesleept.

De meest waardevolle cadeaus die je kunt geven?

Uit ervaring weet ik dat liefde en verbinding de meest waardevolle cadeaus zijn die we elkaar kunnen geven. En dat is dit jaar belangrijker dan ooit.

Ik wens iedereen een goede gezondheid en liefdevolle feestdagen.

Zorg goed voor jezelf en elkaar. En laat het weten als ik iets voor je kan betekenen.

Veel liefs,

Sacha