Een dag helemaal voor jezelf. Wat zou jij doen?

Een paar maanden geleden gaf ik de vrouwen van mijn jaartraining Persoonlijk Leiderschap de opdracht om een dag te plannen voor zichzelf. 

Ik zei: ‘Trakteer jezelf door een hele dag te doen waar jij van houdt. Helemaal voor jezelf, offline en zonder met anderen af te spreken.’ Ik vroeg ze om direct na afloop van hun dag in een kort filmpje in onze Whatsapp groep te delen wat ze hadden gedaan en hoe ze zich voelden.

Daar heb ik geen tijd voor

Een van de vrouwen reageerde direct: ‘Een hele dag? Daar heb ik helemaal geen tijd voor.’ Waarop een andere vrouw gelijk reageerde: ‘Die tijd moet je jezelf gunnen en voor jezelf vrij maken.’ Het hadden mijn woorden kunnen zijn ;). 

Leuk! Wat zou ik kunnen doen?

Een paar andere vrouwen waren aan het brainstormen wat ze dan zouden kunnen doen. En een vrouw begon gelijk te stralen en zag het al helemaal voor zich. 

In de loop van die maand kwamen de verschillende berichten binnen in onze WhatsApp groep met alle leuke dingen die ze gedaan hadden. Enthousiast vertelden ze in korte filmpjes hoe ze ervan hadden genoten

Allemaal leuke ideeën

De vrouw die als eerste reactie had dat ze er helemaal geen tijd voor had, had bijvoorbeeld een wellness dag voor zichzelf gepland. Gewoon thuis, op een dag waarop de rest van haar gezin buiten de deur was. Ze was begonnen met een lekkere brunch in het zonnetje. Daarna heeft ze een film gekeken. En de rest van de dag was ze aan de slag gegaan met een andere leuke opdracht die ze van mij had gekregen. Ze vond het een heerlijke dag!

Een vrouw was een dag naar Haarlem gegaan. Ze had zichzelf getrakteerd op een ontspanningsmassage, een terrasje gepakt en was naar de bioscoop gegaan. Ook had ze iets moois voor zichzelf gekocht. De hele dag offline gaan vond ze een grote winst, omdat ze iedere dag stiekem toch wel veel op haar telefoon kijkt. Al met al een dag die ze een vriendin zou gunnen.

Een vrouw was naar de Pure Markt gegaan in het Amsterdamse bos. Het was een prachtig zonnige dag en ze was er op de fiets naartoe gegaan. Normaal gesproken zou ze dwars door de stad zijn gefietst, maar nu had ze een super mooie groene route genomen langs de Amstel. In het bos had ze lekker gewandeld en zichzelf op een terrasje getrakteerd met een bord tapas en een glas witte wijn

Zo deed iedereen iets anders. Ze hadden er allemaal enorm veel plezier van gehad en voor iedereen smaakte het naar meer. Het voelde heel goed om iets helemaal voor zichzelf te doen. 

En jij, wat zou jij doen?

Stel je voor…

Dat jij een dag helemaal voor jezelf zou plannen. Offline en zonder af te spreken met anderen. Om te doen waar jij van houdt.

Wat zou je dan doen?

XXX,

Sacha